Fridykning

Her lærer du at holde vejret i flere minutter og bevare roen. Du vil lære åndedræts-teknikker der sænker pulsen og du vil lære at bevæge dig effektivt gennem vandet.

Fridykning bliver af og til omtalt som ekstrem meditation, og det er ikke helt forkert.

Du får fordelene fra meditationen som reduceret stress og øget koncentration. Samtidig er sporten en af de mest effektive måder at optimere din krops evne til at optage ilt og øge forbrændingen. Forsøg har vist at vejrhold i visse sammenhænge er bedre end hiit-træning til at optimere  VO2 max. Så det er særdeles velegnet for andre atleter der ønsker at forbedre den generelle kondition.  Du behøver ikke være hårdtpumpet atlet eller have erfaring. Der vil blive tilrettelagt træning som både imødekommer atleten, der sigter mod at deltage i DM, og dem der har hovedfokus på afslapning og den meditative del af sporten. Det er et krav at have en våddragt – max 3 mm.

Om instruktøren: Søren Bruun har dyrket fridykning i en længere årrække og på konkurrenceplan de sidste 5 år med flere medaljer. Senest en DM sølv i november 2021 i disciplinen No Finns med 135,8 meter og en 4. plads med et vejrhold på 6 min og 17 sekunder i disciplinen statisk